ПОЗВОЛИ НА ЧУВСТВАТА ДА ТЕ НАСОЧВАТ



Важно е да запомниш, че ти си физическо продължение на Изначалната Енергия и към теб и през теб тече вечен поток от Енергията на Първоизточника - и че той и ти сте едно и също. Този Поток е течал преди физическото Същество, с което ти се идентифицираш, да се роди и ще продължи да тече, когато физическото Същество, с което се идентифицираш, преживее онова, което вие наричате "смърт".
Без изключение всяко живо същество животно, човек или растение, преживява това, което се нарича смърт. Духът, който е нашата истинска същност, е вечен. Затова смъртта е само смяна на гледната точка на вечния Дух. Ако се намирате във физическото си тяло и в съзнателна връзка с този Дух значи сте вечни по природа и няма нужда да се страхувате от каквато и да било "крайност", защото от тази гледна точка такава няма. (Никога няма да спреш да съществуваш, защото ти си вечно Съзнание.)
Емоциите ти показват колко Изначална Енергия извикваш към себе си със силата на желанието, което имаш в този момент. Те ти показват дали преобладаващата ти мисъл съвпада с онова, което желаеш, или съвпада с липсата му. Например чувство на страст или ентусиазъм показва, че в момента е съсредоточено много силно желание; чувство на гняв или отмъстителност също показва, че има много силно желание; чувство на летаргия или скука обаче показва, че в момента има много малко съсредоточено желание.
Когато силно искаш нещо, мислиш за онова, което жлаеш и изпитваш удоволствие от тази мисъл, настоящата ти мисловна вибрация съвпада с вибрацията на онова, което желаеш. А енергията на Първоизточника протича през теб към онова, което желаеш, без пречка или съпротивление. Ние наричаме това допускане. Но когато много искаш нещо и чувстваш гняв, страх или разочарование, това означава, че си съсредоточен върху точната противоположност на желанието си и с това внасяш една несъвпадаща вибрация в сместа. Степента на отрицателна емоция, която изпитваш, показва степента на съпротивление, което оказваш срещу получаването на онова, което желаеш.
Научи се да обръщаш внимание на чувствата си.
Когато емоциите са силни, независимо дали са положителни или отрицателни, желанието е силно. Когато емоциите ти са слаби, желанието не е толкова силно.
Когато емоциите са положителни, независимо дали са силни или слаби, позволяваш да се изпълни желанието ти.
Когато емоциите са отрицателни, независимо дали са силни или слаби, си в състояние на недопускане да се изпълни желанието ти.
Емоциите са безпогрешни индикатори на вибрационния ти състав, те са идеалното отражение на точката ти на привличане в момента. Те помагат да разбереш във всеки един момент дали позволяваш да се изпълни желанието ти или не.
Може да ти се струва, че не можеш да контролираш емоциите си или да вярваш, че би трябвало да контролираш емоциите си, но ние искаме да гледаш на емоциите си по друг начин. Насърчаваме те да обръщаш внимание на начина, по който се чувстваш и да позволиш на емоциите си да бъдат безценните индикатори, каквито са.
Чувството на празнота ти казва нещо важно.
Когато индикаторът за горивото на колата покаже, че резервоарът е празен ти не критикуваш стрелката. Получаваш информацията, която тя предлага и наливаш гориво в резервоара. По същия начин отрицателната емоция е индикатор, че мислите, които си избрал, те карат да излъчваш вибрация, която е в такава дисхармония с Изначалната енергия, че в момента не позволяваш връз-ката си с този Енергиен поток. (Може да се каже, че резервоарът е почти празен.)
Емоциите не създават, а показват какво привличаш в момента. Ако емоциите показват, че избраните от теб мисли не водят в желаната посока, тогава направи нещо по въпроса: Възстанови връзката си като избираш мисли, които те карат да се чувстваш по-добре.
"Следвай щастието си" е позитивна мисъл, нали?
Много е писано по въпроса за силата на позитивната мисъл и ние безспорно подкрепяме това. На физическите ни приятели не е предлагано по-добро напътствие от думите "Следвай щастието си", защото когато неотменно търсиш добруване, няма начин да не се настроиш към Енергията на своя Първоизточник. И в тази непроменяща се настройка Благополучието ти е сигурно. Но когато си погълнат от обстоятелства, които те карат да излъчваш вибрация, далеч от вибрацията на блаженство, на добруване, тогава е невъзможно да се пресегнеш към него, защото Законът за привличането не ти позволява да направиш този вибрационен скок, също както не е възможно да настроиш радиоприемника си на 101 FМ и да чуеш песен, която се излъчва на 630 АМ.
Ти имаш, способността да насочваш, собствените си мисли.
Ти имаш способността да насочваш собствените си мисли; имаш възможност да наблюдаваш нещата такива, каквито са или да си ги представяш такива, каквито искаш Да бъдат - и което и да избереш, независимо дали то ще бъде да си представяш или да наблюдаваш, въздействието и на двете е еднакво силно. Имаш избор да помниш нещо така, както то наистина се е случило или да си го представяш така, както ти би предпочел. Имаш избор дали да помниш нещо, което ти е било приятно или нещо, което не ти е било приятно. Имаш избор да очакваш нещо, което искаш или да очакваш нещо, което не искаш. Във всеки от случаите мислите ти произвеждат вибрация вътре в теб, която е равна на твоята точка на привличане и тогава се привличат обстоятелствата и събитията, които съвпадат с вибрацията, която си излъчил.
Ти имаш способността да насочваш вниманието си накъдето си поискаш, така че е възможно да го отвлечеш от нещо нежелано и да го насочиш към нещо желано. Но когато излъчваш определена вибрация от дълго време, в теб има тенденция да продължаваш да излъчваш, независимо от това колко искаш да бъде различно.
Не е трудно да промениш модела на вибрацията си, особено когато разбереш, че е възможно да го направиш малко по малко. Когато разбереш как действат вибрациите, как влияят на преживяването ти и най-важното какво ти казват собствените ти емоции за твоите вибрации, можеш да отбележиш бърз и сигурен прогрес към постигането на всичко, което желаеш.




Популярни публикации от този блог

КОСМОЕНЕРГЕТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЕНЕРГИЙНО-ИНФОРМАЦИОННИ ВИРУСИ

ДВЕТЕ ТОЧКИ