ЛЕЧЕНИЕ

Лечението в материалното ниво, се свързва с отдела на медицината. Лечение на тялото, лечение на душата, които са съпътствани от безбройни шишенца с лекарства, за да доведат до оздравяване организма и душата – до равновесие. Науката на Хипократ е един дар за човечеството, което се бори с нови вируси и изследванията в тази сфера изкарват все по-развити терапевтични системи на светлината. Поради медицината средната възрастова граница на живота се увеличи, много болести, които преди бяха смъртоносни, се превърнаха в един спомен, болката при болестите, се облекчи. Това доведе хората да смятат лекаря за “Бог” и да поставят в краката му не само надеждите си, но ... често и цялото си имущество.Лечението, което обещават енергийните системи (Сиатчу, Рейки, Рефлексология и др.) ме караше да се замислям и ми показваше отговорността на всички, които се занимавах с него – били те лекари или алтернативни лечители. Показваше ми, обаче, и отговорността на “болните”, които трябваше да видят своята болест на едно по-дълбоко ниво и да не я “ограничат” в тялото си, но да я пренесат и върху начина си на живот. Усетих, че много хора подсъзнателно не искаха да се излекуват, въпреки че тичаха от един лекар на друг. Разбрах също така, че болестта идва при някои хора в кризисни завои на живота им, за да им напомни, че са се отклонили от началния план на “опита”, който сами са избрали. Така терминът “лечение” бе свален от пиедестала и се превърна в една видима реалност, която ме отведе до вникването в “цялостното” лечение.
“Живей с радост и познание” е началото на цялостното лечение. Изцели нараненото си Аз. Възприеми своята цялостност. Разбери “кой си всъщност”.
Видях с “голо око” вирусите, които замърсяват хората и ги водят до болестта. Алчност, егоизъм, чувство за вина, жертви, ревност, омраза, отмъщение, необходимост от Обич с условия – това са само някои от тях. Ако прибавим към тях и начина си на живот (начин на хранене, безсънни нощи, работалкохолизъм, преследване на успеха), имаме модела на една “бомба от болести”, за която не знаем кога и къде ще избухне.
Отдалечавайки тази бомба от себе си, ние не сме я неутрализирали напълно, защото тя ще гръмне със сигурност, но до някой друг човек и може и ние да се нараним от нейното избухване. Необходимо е тя да бъде унищожена. Да не съществува вече. И за това помогнаха - и помагат – алтернативните лечители, паралелно с медицинското лечение.

Цялостното лечение те води до един нов начин на мислене, който се пренася и върху живота ти. Започваш да приемаш чувствата си, които те водят до сериозни конфликти със самата себе си, но и с другите, като вируси, които се нуждаят от “неутрализиране” с най-силното възможно лекарство – вярата. Вяра не само в Бога, но и в Истината, която ни носи познанието на Божественото ни Аз. Разбираме нашата цялостност и връзката ни с Бога, която идва чрез единението с Него – дълбоко и същностно. Възприемаме напълно, че “вирусите” нямат вече място в живота ни и помагаме и на останалите да го разберат. Разбира се, на тези, които са готови за това възприятие. За останалите нека да бъдем един вид “защитни сили”, както казва и Учителят...

“... Човекът е една малка вселена във Вселената. Свързващата тъкан на вселената – както и костният мозък при човека – е Божествената Обич. Та държи световете във Вселената в единение. Когато тази свързваща брънка се скъса от хора, които не се намират в светлината и за тях на първо място е личността им, тогава всички, които са просветени, трябва да се активизират, както защитните сили на човешкия организъм...”

От само себе си се разбира, че чрез думата “защитни сили” не упражняваме критика, нито налагаме виждания и най-важното: не взимаме страна в кризите на гняв, яд, омраза, които преживяват другите хора. Това смирено възприятие в началото може да изглежда като “отстъпване”, но всъщност е нашата сила и нашата ръководна роля в “играта” на упражняване на влияние, което иска да протежира личността ни. Ние сме господари на нашия Аз, когато го поставяме в служба на Божествената боля, а не в служба на волята на другите хора.

Играта на господство в материалния свят ни увлича и опиянява. Искаме да имаме последната дума. Да се наложим, да ни смятат за достойни и способни. И по този начин губим силите си.

Водена от това разбиране, аз вече оставям да паднат “безцелно” всичките думи и фрази на останалите, които се нуждаят от съперник. Извадих моето Аз “извън ринга” и така разбрах, че силата ми не се нуждае от приемането от страна на другите, за да се прояви. Самата сила на смирението и на целостността ме доведоха до разбирането на тяхната същност.

“... Не ти е нужно тяхното приемане, но дълбокото разбиране на истината, която независимо по кой път идва някой, е една единствена. Тя е Отеца / Майката Бог...”










ЕПИЛОГ
Пътят на моето търсене не е приключил и както казах в началото, никога няма да приключи. Винаги ще съществуват пластове на нашата личност, които се появяват едно след друго и трябва да се проучат, за да бъдат разбрани.
Сега обаче аз познавам пътя, който води до тяхното разбиране. Вече не съм играчка на съдбата, но участвам активно в нея с цялото ми познание за същността на живота.
Този път е достъпен за всички. Не съществуват пречки, с изключения на тези, които поставя материалният ни ум. Тези препятствия, ако ние го пожелаем, стават нематериални, така че да можем да преминаваме през тях и да не ни затварят пътя.
Ние разполагаме с неограничена помощ в този процес. Помощта идва, когато я търсим, когато я призовем съзнателно и целенасочено. От целия Духовен свят идват при нас подпомагащите ни енергии на Учителите, на Архангелите, на Висшите Духовни Създания, за да ни предадат тяхната мъдрост, напътствието си и помощта си в трудните за нас моменти на съмнение.
Тази помощ не е преимущество на малцина. Тя е на разположение на всички, които са готови да я получат, на всички, които не се съсредоточават само в материалния свят все едно, че той е единственото съществуващо ниво на живот.

Нека всяка наша стъпка по духовният ни път да произлиза от целостността и Обичта ни. Нека да видим с чист поглед единението ни със Създанието, увеличавайки така собствената си сила. Нека да оставим хората да намерят собствената си истина в което философска или духовна система им подхожда. Срещата на всички нас представлява едно предопределено МЯСТО. И това МЯСТО е единственото, което не се променя, но остава статично и осветено и вълните на Обич, което то праща, представляват фарът аз всеки един път, който води до Него. Познаваме трудностите на пътя. Ще се срещнем с бодливи храсти, със змии, с мрака, с бури. Но ние имаме за оръжие и щит, с които да се защитим, една “магична пръчка”, чрез която да ги превърнем в завършени и положителни опитност, поднасяни като дар на нашия Отец.

Чувствам, че войната свършва... Мирът ще избликне от сърцето на всеки един човек, за да обгърне нашите мисли и дела и така ще създаде един нов свят, достоен за очакванията на Отеца ни.


Казвам това.
Животът в третото измерение е изпълнен със самоизмамите, които се образуват от материалната честота – тази с най-ниските вибрации от всички светове на Вселената. Те са по-високи, разбира се, от тези на по-ниските светове, но в тях не съществуват само осъзнаващи се създания и така не може да става дума за сравнение.
Трудността, която срещат родените на земята хора, произлиза от факта, че те не живеят в своята цялостност, но само чрез материалното тяло, което е и единственото смъртно. Чувствате се самотни, защото живеете със съзнанието за материалния ви носител и не възприемате своето Висше Аз. Съзнанието ви е съсредоточено в личността ви и в нея участват емоционалното и интелектуално тяло, а духовното – от части. Съзнанието, когато се разшири, докато още се намирате в материалното ниво, се превръща в съзнателност, която съдържа в себе си и безсмъртното, “светло” тяло, чрез което живеете, общувате и пребивавате в по-висшите сфери.
Във всички ваши прераждания, съзнателностите на личностите, в които сте пребивавали, се обединяват с съзнателността на Висшето ви Аз и носят опита ви от преражданията. Висшето ви Аз не може да възприеме личностите от вашите прераждания, но възприема опита ви от тях. За това никой човек, никога няма да успее да има ясни и непосредствени възприятия от предишните си прераждания, а ще съзнава единствено отделни ситуации от миналите си животи, които са довели и до опита във Висшата му Съзнателност (Висшия му Аз). Тези откъслечни възприятия ви дават един привкус, за да съумеете да разберете необходимостта на вашето Висше Аз от опит, който трябва да бъде натрупан в това ви прераждане.
Разбирам, че ви затруднява думата “опит”, защото вие я поставяте в тесните и ограничени модели на вашия ум и, разбира се, я ограничавате в материалното ниво. Обаче опитът, от който се нуждае вашата Висша съзнателност, е точно това възприятие и увереност за единението ви и навлизането ви в всички по-висши нива. Животът в широкия смисъл, а не живота в материалното ниво. Ако се ограничите единствено в нивото, в което се намирате сега, ако смятате, че съзнанието на вашата личност представлява единственото съществуващо ниво на живот, тогава вие страдате и се страхувате. Страхувате се, а и зависите от постиженията си в материалния свят и това ви прави уязвими за всякакъв вид самоизмами.
Съзнанието ви- както и личностите от миналите ви животи, се губи с отделянето ви от материалния ви носител (тяло) и вие знаете това, затова и се боите от така наречената “смърт”, като сте напълно зависими от личността си, опитваща се да оцелее по един погрешен начин.
Съществено е да знаете, че имате възможността да развиете в материалния свят единението си с вашата Висша съзнателност, но не за да имате изгода в материалния свят от това, а за да постигнете само познание. В материалния свят вие сте тези, които създавате своята действителност, защото сте по-висши от нивото, в което сте се преродили и ако вие осъзнаете това, ще можете – като висши духовни създания, каквито сте, да вършите чудеса!
Трябва да разберете, че съзнанието ви ръководи емоционалното и интелектуалното ви ниво и създава ситуации, за които смята, че са му необходими, тъй като няма действително възприятие за Висшата ви Съзнателност. Когато обаче го разбере – от упражненията, които ще му наложите, тогава започва да се хармонизира и да се обединява с Висшата ви Съзнателност и ви води до опита на Единението и до само изграждането.
Разбирам добре вашия въпрос, че трябва да оцелеете в материалното ниво. Но, повярвайте ми, трудностите и конфликтите, които преживявате като личности, са част от избора на вашата Висша Съзнателност, за да може тя да ви доведе до преодоляването на самоизмамите ви и да ви дари само познанието кои сте всъщност. Така вие ще съумеете да създадете своя живот в материалното ниво. По такъв начин, че да получавате всички желани (материални) блага, които желаете в настоящето си превъплъщение.
Благословия на всички!


Казвам това.
Възприятието на всеки човек има своите специфични граници и зависи винаги от ограниченията, които поставя неговия ум, докато още зависи от материалната енергия. Ако се опитате да обясните на едно дете смисъла на “съм”, то няма да го разбере, защото му липсва опита на това понятие. За разлика от него, един възрастен веднага би разбрал смисъла на “съм”. А става понятно за възрастния, защото той е влязъл от малък в играта на понятията и независимо , че в конкретния момент може и да не разбира, то умът му достига чрез своето развитие до едно ниво на зрялост, така че да може да разбира значението на това понятие и да го приема.
Така и понятието Отец / Майка Бог е трудно за да го проумеете в тесните граници, в които вашият ум възприема понятията. Но развитието и задълбочаването ви като завършени духовни създания ще ви помогне да схванете и разберете точно какво означава това понятие, както и да я доразвиете чрез вашето възприятие.
Съсредоточете се върху неразделната единица, върху Едното, Цялостното, Съвършеното, което съдържа в Себе си всичко. Всички Енергии, всички светове и всички форми. Ако наречете това Едно Отец, всичко това, което То съдържа, ще го наречете Майка. Отецът е непроменимото, Съвършеното, Вечното, а Майката представлява всичко това, което се променя, което създава, но винаги в Едното. Мъжката енергия е неподвижна, така че Едното да може да съзре какво е създала Женската енергия, с цел да придобие опит и да опознае Своя Аз. Енергията на Майката се раздели сред множество светове и форми, за да съумее да даде на Едното този необходим Му - за да опознае само себе си – опит.
Така че всички Божествени проявления имат за цел да живеят и да се развият, за да успеят чрез опита си да опознаят сами себе си, като съществувайки в Женската енергия да разширят познанието си и така да служат на целта, за която са създадени.

Този смисъл е труден за възприемане и не можете да го разберете, а колко по-трудно е да го предадете на другите! Обаче понятието Отец / Майка Бог трябва да се казва, защото както в примера за малкото дете, който ви споменах, въпреки, че понятието “съм” му е било трудно да го разбере, с това, че непрекъснато го е чувало, детето е стигнало до състоянието да го разбира без никакво затруднение. Нека всеки от вас да развие познанието за собственото си възприятие на понятия, които не могат да се предадат чрез думи и нека да чака търпеливо “пълнолетието” на своя ум, така че да може след това да ги разбира без трудност.
Човечеството прави малки крачки към своето духовно развитие, защото материалният ум му пречи да разбере какво означава това развитие. Но това не означава, че ние, Учителите, ще оставим човечеството на произвола на съдбата! Опитваме се постоянно да направим осезаемо присъствието си, чрез нашите вибрации и енергиите ни от Висшите Божествени нива, които сега вече са така близко – както никога до сега! – до нея.
Благословия на всички!

Популярни публикации от този блог

КОСМОЕНЕРГЕТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЕНЕРГИЙНО-ИНФОРМАЦИОННИ ВИРУСИ

ДВЕТЕ ТОЧКИ