НЕБЕСНИТЕ ТЕЛА И ЗДРАВЕТО




Днес планетите се разглеждат като символи, но в бъдеще човек ще достигне високо развитие. Той ще проникне в тяхната същина, ще разбере какви тайни се крият в тях. Планетите са живи разумни същества, с които човек е непосредствено свързан, но не знае това, нито пък има познание за съществата, населяващи тези планети.
Животът на човека се изразява чрез материята. Колкото повече се развива съзнанието на човека, толкова повече той се свързва със звездите и планетите. Когато използва влиянието на всички слънца в Космоса, човек достига съвършенство.
Почти всички планети имат точки в главния мозък на човека.
Юпитер е в средата на темето на главата. Сатурн е отстрани в горната част на главата, Венера - в горната част в средата на челото и тила.
Марс е от двете страни на главата, над ушите.
Юпитер дава дължина на главата, активност. Сатурн дава разширение на човешкия ум, на съзнанието. Луната дава разширение на челото. Разширение дава и Марс. Всички планети влияят на мозъка. Земята и всички звезди - също.
Силите на Слънцето организират сърцето и белите дробове.
Силите на Сатурн организират черния дроб и костите.
Силите на Марс - жлъчката и половата система.
Силите на Юпитер - стомаха и слънчевия възел.
Силите на Венера - бъбреците.
Силите на Меркурий и Луната - мозъка и нервите. Луната влияе и на женските полови органи. Далакът е проводник на слънчевата енергия и се намира под влияние на Слънцето. Юпитер управлява тимусната жлеза.
Меркурий -тироидната жлеза.
Сатурн и Уран - хипофизната.
Нептун - пинеалната.
Слънцето влияе главно върху слънчевия възел и симпатичната нервна система.
Задачата на човека се заключава в хармонизиране силите на организма и в създаване на правилни отношения с всички звезди. Сегашният човек не възприема правилно енергиите на Космоса, вследствие на което на известни места в организма са натрупани повече енергии, отколкото трябва, а на други места - по-малко. Това неправилно разпределяне на енергиите в организма на човека създава неговите нещастия и страдания, неговите недоволства; и най-възвишените енергии, натрупани на едно място, създават тягостно състояние.
Когато заболее, човек трябва да се свърже с енергията на Слънцето и на Луната. Ако не може да се свърже направо с тях, нека се ползва от ония растения и минерали, които са свързани с енергиите на Слънцето и Луната и ги трансформира правилно.
Под влияние на Слънцето се събужда космическото съзнание в човека. Слънцето е, което събужда мисълта на човека. Слънцето е живо, колективно същество, което има космическо съзнание. В него е мисълта. Когато това космическо, божествено съзнание в човека се събуди, Слънцето започва да мисли за него, тогава човек е здрав и дълго живее.
Планетите имат отношение към известни елементи, специално метали. Луната има отношение към среброто, Слънцето - към златото, Марс - към желязото. Ако човек страда от недоимък на един от тия елементи в кръвта си, той заболява. За да се подобри състоянието му, този елемент трябва да се внесе в кръвта му. Изобщо всяко разстройство във физическото тяло на човека, било в симпатичната или нервната му система, показва липса на някой елемент в кръвта му. Щом се набави нужното количество от дадения елемент, състоянието на организма се подобрява.
Като знаете влиянието на планетите върху човека, специално на Слънцето, трябва да имате правилно отношение към него. Ако човек е в хар-мония със Слънцето, ще бъде в хармония и с Луната, и със Земята. Доброто влияние на Слънцето върху човека подобрява състоянието на артериалната кръв. Връзката между влиянието на Слънцето върху артериалната кръв се крие в хармонията между мислите и чувствата на човека. Слънцето повдига човешките мисли и чувства, с което и кръвта на човека се пречиства. И обратно-хармоничните мисли, чувства и постъпки на човека хармонират с енергиите на Слънцето, Луната и Земята, вследствие на което човек се радва на живота и се ползва от. неговите блага.
Неделя е ден под управление на Слънцето. Събужда космическото съзнание в човека. Понеделник - ден, свързан с Луната. Тя е майка на въображението. Вторник е ден под управлението на планетата Марс - свързан с активността. Сряда е ден, свързан с Меркурий: влияе върху непосредствения до човека свят, неговото опознаване и използване. Четвъртък - ден, свързан с планетата Юпитер - планета на ангелската мъдрост. Петък - ден под управлението на планетата Венера -свързана с красотата на идеала и с вътрешния подтик на Любовта, от който се нуждае всяко начало. Събота - ден под управление на планетата Сатурн - дава на човека знание и мъдрост.

НЕБЕСНО ЗЛАТНО ЧИ:

Популярни публикации от този блог

КОСМОЕНЕРГЕТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЕНЕРГИЙНО-ИНФОРМАЦИОННИ ВИРУСИ

ДВЕТЕ ТОЧКИ